Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Як "нельотна погода" може впливати на обстріли дронами та ракетами: відповідь Ігната

Холод, сильний вітер і погана видимість, які зараз є в Україні, впливають на роботу авіації. Вони також заважають прицільно бити дронами.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, термін "нельотна погода" існує не просто так.

Він зазначив, що на роботу безпілотників впливає потужність вітру, бо їх, зокрема, може просто здувати.

"Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А безпілотник — це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода впливає", — додав Ігнат.

Водночас він попередив, що різкі перепади температури з "мінусової" на "плюсову" також можуть призвести до обмерзання фюзеляжу літаків. Це ускладнює роботу авіації. Погані погодні умови негативно впливають і на роботу ППО.

"Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи", — наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат зауважив, що сьогоднішня ніч була для України доволі спокійною порівняно з попередніми днями. Цієї ночі "відбувалися моменти застосування ракет Х-59, але безрезультатно для ворога". За його словами, дронів не було, бо, очевидно, ворог зробив собі перепочинок після великої партії, яку запустив позаминулої ночі.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що наразі не змінюватиметься система, за якої Повітряні сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних безпілотників, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи реактивних систем залпового вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 13:48