Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Повітряних силах повідомили про успішне збиття "шахедів" під час нічної атаки

Вночі 26 листопада окупанти завдали чергової атаки "шахедами" по території України. Вороги ударили з південно-східного напрямку з Приморсько-Ахтарська.

Про це Повітряні сили повідомили у Telegram. За інформацією військових, окупанти атакували дев'ятьма ударними БпЛА типу Shahed.

"В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Сил оборони України знищено вісім ворожих безпілотників Shahed-131/136", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, вночі у неділю, 26 листопада, російські окупанти знову тероризували Україну ударними дронами-камікадзе. У передмісті Києва працювала протиповітряна оборона. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомляв о 00:23, що група ударних БпЛА рухалася у напрямку столиці. За менш ніж 10 хвилин він повідомив про роботу ППО. 

Нічний обстріл дронами 25 листопада

Російські війська в ніч із 24 на 25 листопада масовано атакували територію України за допомогою дронів-камікадзе, також у Повітряних силах ЗСУ повідомляли про загрозу застосування балістики.

Декілька груп дронів типу "Шахед" залетіли в повітряний простір України з Півночі та з Півдня. Про вибухи та роботу ППО повідомлялося у Київській, Кіровоградській та Черкаській областях. В небі над Черкаським районом було збито ворожий "шахед", уламки якого впали на відкриту територію. Пізніше усі дрони були скеровані у напрямку столиці.

У Києві зафіксовані падіння уламків "шахедів" у Печерському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському районах. Як внаслідок — сталося загоряння в приміщенні дитсадка, у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. Також зафіксовано падіння уламків збитого БпЛА на багатоповерховий будинок. П'ятеро людей постраждали, серед них — 11-річна дитина.

Нагадаємо, усього вночі 25 листопада рашистами було запущено близько 75 "шахедів". 74 дрони знищила протиповітряна оборона. Крім цього, було збито керовану авіаційну ракету Х-59. 

Росія у ніч на суботу вперше застосувала пофарбовані в чорний колір дрони Shahed-136 для атаки на Київ, щоб ускладнити роботу українській протиповітряній обороні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.11.2023 07:59