Фото ілюстративне. Джерело: volyn24.com

Окупанти перефарбували "шахеди" для ударів по Києву (фото)

Вночі 25 листопада Росія вперше застосувала пофарбовані в чорний колір дрони Shahed-136. Окупанти застосували їх для атаки на Київ.

Фото збитих "шахедів" з’явилися в мережі. Рашисти перефарбували БпЛА для того, щоб ускладнити роботу українській протиповітряній обороні.

Окупанти перефарбували "шахеди" у чорний колір

Фото: соцмережі

Чорні іранські "шахеди"

Нещодавно в Тегерані представили новий модифікований іранський ударний безпілотник Shahed-238. Він є складнішою для виявлення ціллю через низку своїх особливостей. За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, ця модифікація іранського "Шахеда" має реактивний двигун, а також "різне радіолокаційне наведення".

Представник Повітряних сил виокремив чорне забарвлення Shahed-238, яке дозволяє реактивному боєприпасу стати менш помітним візуально в небі.

Нічна атака дронів на Київ

Цієї ночі столицю атакували десятки дронів камікадзе, протиповітряна оборона працювала у різних районах міста. Також зафіксовані падіння уламків "шахедів" — у Печерському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському районах. 

У Солом'янському районі внаслідок падіння уламків БпЛА сталося загоряння в приміщенні дитсадка, у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. В житловому будинку сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. У Дніпровському районі уламки збитого БпЛА впали на багатоповерховий будинок. В Голосіївському районі уламок "Шахеда" впав на чотириповерховий житловий будинок.

У Соломʼянському районі двоє постраждалих, серед них — 11-річна дівчинка. У неї гостра реакція на стрес. Також дві жінки опинилися під завалами на другому поверсі п'ятиповерхівки.

Нагадаємо, 23 листопада війська Російської Федерації атакували дронами-камікадзе село Олександрівка на Харківщині. Влада повідомляла про пошкодження об'єкта інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.11.2023 14:13