Фото: Юрій Ігнат. Джерело – Медіацентр

Чи оголошуватимуть в Україні повітряну тривогу після зльоту МіГів: заява Ігната

Якщо ворожий МіГ-31 злітатиме в повітря, по всій Україні й надалі оголошуватимуть тривогу. Наразі система оповіщення населення про ракетну загрозу не зміниться.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Українського Радіо". Військовий наголосив, що наразі не змінюватиметься система, за якої Повітряні сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних безпілотників, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

"Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному Telegram-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту — це буде ухвалено на вищому рівні", — сказав речник.

Юрій Ігнат також додав, що інколи у військових є інформація, що МіГ злетів із гіперзвуковою ракетою, інколи українські бійці знають, що винищувач піднявся в повітря без неї. А в певних випадках немає жодної інформації, тож ризикувати Повітряні сили "не мають права".

Останніми місяцями російські окупанти "тероризують" Україну частими зльотами літаків МіГ-31К, які можуть бути носіями гіперзвукових ракет "Кинджал". Крім того, ворог дозаправляє літаки у повітрі, що збільшує тривалість повітряних тривог в Україні на декілька годин і фактично паралізує роботу більшості установ і організацій.

Нагадаємо, раніше з цього приводу Ігнат заявляв, що загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною навіть під час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К. Проте рішення про скасування повітряної тривоги у цей проміжок часу може ухвалити лише вище керівництво держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 17:16