Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Як погодні умови впливають на перебіг війни: пояснення британської розвідки

Погодні умови відграють значну роль у війні РФ проти України. Пересування військ по пересічній місцевості ускладнюється через те, що земля замерзла.

Про це свідчать дані британської розвідки.

"8 лютого 2023 року температура поверхні була близько 0 градусів за Цельсієм. Протягом наступного тижня прогнози свідчать про те, що підвищення температури ґрунту та танення снігу, ймовірно, погіршать стан умов пересування на Донбасі", — зазначили в розвідці.

Водночас британці припускають, що найгірший стан дорожніх шляхів буде в середині-кінці березня, коли морози відійдуть, все почне танути, а земля перетвориться на бруд. Відтак, у цей період командири з обох сторін, швидше за все, намагатимуться уникнути планування великих наступальних дій.

Попри це, розвідувальники наголошують, що РФ можуть не звернути увагу на погодні умови.

"Передбачувані політичні чи оперативні можливості можуть переважити такі побоювання, як продемонструвало початок вторгнення Росії наприкінці лютого 2022 року", — наголосили в британській розвідці.

Британська розвідка 9 лютого.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що російські окупанти почали масштабний наступ на Луганщині. Однак ЗСУ не дають їм досягти значних успіхів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2023 08:41