Фото: Pixabay

Які галузі праці найбільш оплачувані в Україні: дані Держстату

На сьогодні найбільш оплачувані професії в Україні сконцентровані навколо трьох галузей — інформація та телекомунікації, фінансова та страхова діяльність, а також авіаційний транспорт.

Про це свідчать висновки Державної служби статистики щодо рівня середньомісячної зарплатні за галузями. У відомстві вважають, що деякі галузі можуть змінити ринок праці, а роботодавці пропонують конкурентну платню. Водночас структурні зміни не зачепили лідерів та аутсайдерів.

Топ-3 найоплачуваніших галузей

  • Інформація та телекомунікації — 37946 гривень.
  • Фінансова та страхова діяльність — 34393 гривні.
  • Авіаційний транспорт — 31391 гривня.

Топ-три аутсайдери за рівнем оплати праці

  • Функціонування бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури — 10990 гривень.
  • Поштова та кур'єрська діяльність — 11830 гривень.
  • Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг — 12634 гривні.

Варто зазначити, що найпопулярніша вакансія в Україні на сьогодні — менеджер з обробки онлайн-замовлень магазину корейської косметики. За добу на неї відгукнулися 778 кандидатів і це при тому, що компанія запропонувала зарплату нижче середньої — 6 тисяч гривень. Вірогідно, людей приваблює віддалена робота на неповний день.

Торік у різні місяці відрізнялася конкуренція серед шукачів. Найактивнішими шукачі були в березні 2023 року — тоді аж 173 людини надіслали понад 200 відгуків за 1 місяць. Суттєво знизилася активність в грудні 2023-го — тоді понад 200 відгуків відправило лише 89 шукачів роботи. А найзавзятіший шукач роботи надіслав 414 відгуків за день.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що в Україні планують переписати Трудовий кодексМіністр економіки акцентувала, що ще одним важливим кроком на шляху оновлення ринку праці в Україні стане модернізація Державної служби зайнятості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.04.2024 01:25