Фото: Pixabay

Дощі й до +17°С: синоптик розповів про погоду на вихідні

Внаслідок переміщення на територію України атмосферних фронтів та під впливом висотного циклону очікується період нестійкої та вологої погоди. Вихідними в Україні прогнозують дощову погоду, а температура коливатиметься від +2°С вночі до +17°С вдень.

"У суботу, 23 березня, у західних та північних областях пройдуть дощі, на решті країни без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +8…+13°С", — повідомляє кандидат географічних наук та метеоролог Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.

За його словами, дощі, а подекуди й мокрий сніг йшли по всій території України протягом цього тижня. Не виключенням є й наступні вихідні.

"У неділю, 24 березня, дощова погода збережеться у західних та північних регіонах. У Карпатах мокрий сніг та дощ. У решті областей без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +8…+13°С, у південних, центральних та східних областях місцями +14…+17°С" — додав Кібальчич.

Нагадаємо, що в Організації Об'єднаних Націй оголошено червоний рівень тривоги у світі через глобальне потепління. Всесвітня метеорологічна організація заявила, що у 2023 році було побито всі глобальні кліматичні рекорди, а 2024 рік може стати ще гіршим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2024 05:30