Фото: соцмережі

Цьогорічна зима стала однією з найтепліших в історії Києва

За даними спостережень, середня температура повітря цієї зими склала 0,3°С тепла, що вище кліматичної норми на 2,8°С. Календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших зим у Києві від 1881 року.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія.

"Значно тепліша за звичайну погода обумовила настання метеорологічної весни набагато раніше календарних строків 24 січня, коли відбувся стійкий перехід температури повітря через нуль градусів у бік підвищення, що на 37 днів раніше за середньобагаторічну дату", йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі зимові місяці у столиці були теплішими за норму. Найбільше позитивне відхилення мав лютий – 5,2°С. 

"Загалом за зиму у столиці було зареєстровано 14 температурних рекордів", наголошують в обсерваторії.

Разом з тим, метеорологи вказують, що найбільш холодним днем зими було 9 січня, коли температура опустилась до 15,8ºС морозу, а найтеплішим  29 лютого, коли температура повітря піднялась до 12,1ºС тепла. 

Щодо кількості опадів, то вони перевищили норму на понад 30%.

"Опадів цієї календарної зими випало 161 мм, що склало 131% кліматичної норми", зауважили фахівці.

Нагадаємо, останній день зими у столиці України був аномально теплим. Зокрема, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди. Так, того дня максимальна температура повітря досягла +12,1°C, а це на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року. До того ж середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +5°C, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,4°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.03.2024 12:53