Фото ілюстративне. Джерело: dpa

Якою буде зима цього року: прогнози синоптиків

Фахівці з прогнозування погоди стверджують, що холодний період у нашому регіоні стає менш інтенсивним. Синоптики схильні вважати, що така тенденція триватиме й надалі.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв'ю Radio NV.

"За інформацією наших кліматологів (і не тільки наших, а й світових), є глобальна тенденція до того, що ось цей холодний період в нашому регіоні стає менш інтенсивним, менше період дуже морозної погоди. І в процентному відношенні, звичайно, більше шансів, що зима буде теплою", — сказала вона

Синоптик зазначила, що з кожного правила завжди є винятки. Однак у вересні фіксували рекордно високі значення температури. В цілому тривало метеорологічне літо в Україні та в багатьох європейських країнах теж.

"Зараз бачимо, що декілька днів тому в нас теж були температурні рекорди в багатьох областях, навіть в Одеській області — +30 і вище градусів у денні години на вихідних. Тому тенденція зберігається. Й у відсотковому порівнянні вчені кажуть, що є ймовірність, що буде тепліша зима порівняно з нормою. Цього абсолютно не виключають", — зазначила Птуха.

Раніше синоптики зазначали, що майбутня новорічна ніч знову може виявитися без снігу та притаманних сезону морозів. Про це заявляла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Наталія Птуха прогнозувала, що до України знову може повернутися тепло. Зокрема, на Півдні температура може піднятися та триматися на рівні до +20ºC. За її словами, атмосферний фронт буде пролягати через територію України, тож наша держава опиниться між двома повітряними масами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.10.2023 12:57