Якщо в Лондоні спалахнуть безлади через Brexit, Єлизавету II евакуюють

03 ЛЮТОГО 2019 10:23

Якщо в Лондоні спалахнуть масові заворушення через вихід Великобританії з Євросоюзу без угоди, королеву Єлизавету II і інших членів монаршої родини терміново вивезуть з міста в «таємне місце», пише газета The Sunday Times з посиланням на знайоме з планом порятунку королеви джерело.

Як розповів виданню його співрозмовник, урядовий план евакуації королівської сім'ї був розроблений ще за часів «холодної війни», коли Британія всерйоз побоювалася ядерного удару з боку Радянського Союзу, але «в останні тижні план був переорієнтований» в зв'язку з виходом країни з ЄС без угоди.

Нагадаємо, що після того, як парламент відкинув запропонований прем'єром Терезою Мей законопроект про умови BREXIT, шансів на «м'який» вихід Сполученого Королівства з ЄС в кінці березня цього року не залишилося. Серед основних можливих сценаріїв розвитку подій: «жорсткий» вихід з ЄС, тобто без угоди, або скасування BREXIT.

Раніше в січні Єлизавета II рекомендувала підданим в суперечках про BREXIT звернутися до «перевіреним часом рецептам»: поважати різні точки зору і не забувати про «хороший тон при спілкуванні один з одним».

Світ, 03.02.2019 10:23