Японці спустили на воду есмінець протиракетної оборони

31 ЛИПНЯ 2018 17:27

Японська корпорація Japan Marine United на своїй верфі в Йокогамі спустила на воду есмінець протиракетної оборони «Мая», головний корабель проекту 27DDG. Як повідомляє The Japan Times, спуск нового корабля на воду відбувся 30 липня 2018 року.

Незабаром він приступить до швартовних і ходових випробувань, а в березні 2020 року увійде до складу Морських сил самооборони Японії.

Японія займається активним розвитком оборонно-промислового комплексу і Сил самооборони з початку 2000-х років. Причиною цього стали відразу кілька факторів, в числі яких - активний військовий розвиток Китаю, загострення територіальних суперечок з Південною Кореєю, розвиток Росією військової інфраструктури на оспорюваних Курильських островах і реалізація КНДР ракетно-ядерної програми.

Будівництво нових кораблів для Морських сил самооборони Японії проводиться саме в рамках програми по посиленню армії.

У частині розвитку флоту, програма, крім іншого передбачає будівництво двох есмінців типу «Мая», а також збільшення кількості підводних човнів до 22 одиниць з нинішніх 17.

Головний есмінець «Мая» при довжині 169,9 метра і шириною 22,2 метра має водотоннажність 8,2 тисячі тонн. Корабель здатний розвивати швидкість до 30 вузлів. Інші технічні подробиці про есмінці поки не розкриваються. Відомо, що він оснащений модернізованою бойовою-інформаційно керуючою системою Aegis з ракетами-перехоплювачами SM-3 Block IIA.

Крім корабля «Мая» в Японії ведеться будівництво ще одного есмінця цього типу. Його спуск на воду запланований на 2019 рік, а включення до складу флоту - 2021-й.

У вересні 2015 року влада Японії ухвалила новий закон, який дозволяє використовувати Сили самооборони в військових діях за межами країни.

Документ був прийнятий, «щоб захистити мирний спосіб життя людей, а також запобігти збройним конфліктам».

Технології, 31.07.2018 17:27