Японія має намір запустити перший у світі дерев'яний супутник

05 СІЧНЯ 2022 11:35

Японія заявила про намір запустити перший у світі дерев'яний супутник. На початку 2022 року фахівці приступлять до технічних експериментів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Kyodo.

Вже в лютому 2022 року астронавти Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) повинні закріпити зовні дослідницького модуля на Міжнародній космічній станції зразки деревини для вивчення їх властивостей і міцності в умовах відкритого космосу.

Зазначається, що для експерименту були обрані Магнолія, гірський різновид сакури ямадзакура, а також кам'яна береза. Виготовлені з цих сортів деревини панелі проведуть у відкритому космосі дев'ять місяців, після чого вчені остаточно вирішать, який матеріал найкраще підійде для виготовлення супутника.

Супутник хочуть зробити у вигляді невеликого куба з гранню 10 см. Зовні будуть встановлені сонячні елементи, а інше необхідне електронне обладнання, включаючи антену, розмістять всередині. Розробкою супутника займаються фахівці з Кіотського університету і компанії Sumitomo Forestry за підтримки JAXA.

Запуск супутника намічений на 2023 рік. Вчені вважають, що цей експеримент зможе довести придатність дерева в якості екологічно чистого матеріалу для виробництва космічних апаратів.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Зсув на південному заході Китаю забрав життя 14 людей, троє отримали поранення

Технології, 05.01.2022 11:35