Японія розробляє правила для літаючих машин

25 СЕРПНЯ 2018 15:45

Влада Японії оголосила про створення ради з літаючого дорожньому транспорту, який протягом найближчих десяти років повинен буде виробити і ввести в дію правила для літаючих автомобілів. Як повідомляє Bloomberg, до цієї ради увійшла 21 компанія, включаючи європейський концерн Airbus, американський Boeing, а також Toyota, NEC, Cartivator, ANA Holdings, Japan Airlines і Uber Technologies.

У липні поточного року уряд Японії оголосив про намір активно розвивати громадський літаючий транспорт - літаючі автомобілі, здатні пересуватися по дорогах загального користування і виконувати польоти на невеликій висоті. Перші польоти таких машин в країні заплановані на 2020 рік.

На першому етапі реалізації плану літаючі автомобілі будуть використовуватися під час стихійних лих, а також для переміщення між населеними пунктами в разі пошкодження доріг. Така практична експлуатація допоможе прискорити розробку нормативної бази для літаючих автомобілів.

Влада Японії вважає, що використання літаючих автомобілів, а також аеротаксі дозволить істотно скоротити кількість пробок на дорогах і прискорити пасажиро-перевезення. Перше засідання ради з літаючого транспорту заплановано на 29 серпня 2018 року.

У травні минулого року стало відомо, що японський стартап Cartivator до Літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо, які відбудуться в 2020 році, розробить комерційну версію літаючої машини Skydrive. Розробники мають намір побудувати складаний квадрокоптер-електромобіль, який зможе переміщатися по дорогах загального користування.

Максимальна швидкість Skydrive в польоті складе близько 100 кілометрів на годину і близько 150 кілометрів на годину - при їзді по дорозі. Розробка Skydrive ведеться з 2012 року. Проект підтримує компанія Toyota. Розробники мають намір провести перший пілотований політ прототипу Skydrive до кінця 2018 року.

Технології, 25.08.2018 15:45