Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Язик був у 5 разів довший: в "Охматдиті" провели унікальну операцію немовляті

Хірурги Центру дитячої медицини лікарні "Охматдит" провели операцію з вкорочення язика у немовляти. В Україні всього дві дитини, яким встановлено такий рідкісний генетичний синдром.

Про це йдеться у повідомленні медзакладу, опублікованому у Facebook.

Зазначається, що хлопчик, на ім'я Лев, якому зараз один рік і три місяці, народився на 37 тижні з вагою 4,25 кг. Від перших днів життя він мав висунутий язичок. Малюку було важко навіть поїсти, як звичайній дитині його віку. Він міг їсти лише з пляшечки, а пізніше не міг їсти тверду їжу, бо вона випадала йому з ротика, зазначили рідні хлопчика. 

"Наш синочок народився з великим язичком, разів у 5-6 більшим від язичка звичайної дитини. Генетик підтвердив у сина рідкісний синдром Беквіта Відемана. Нам сказали, що це перша дитина в Україні з такою проблемою. А в нашому пологовому  перша дитина за всю історію роботи. Уже пізніше ми дізналися, що  в країні вже був малюк з таким діагнозом, так що ми другі",  розповіла мама Олена.

Окрім величезного язика, у Левчика були збільшені внутрішні органи й одна ніжка довша від іншої на три сантиметри. 

"Виправляти такі проблеми варто якнайшвидше, проте найперше це язик, доки він не створив малюкові проблем з диханням і їжею", наголошують лікарі. 

Команда хірургів Центру виконала часткову резекцію язика за сучасною методикою замкової щілини "Key hole". Після операції язичок дитини став майже нормального розміру. Попереду у хлопчика подальше лікування і реабілітація.

 в охматдиті малюку вкоротили язика

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Відомо, що за статистикою, в середньому, одна дитина на кожні 20 000 малюків народжується з синдромом Беквіта  Відемана. Це рідкісна генетична аномалія, що викликає інтенсивний розвиток різних органів впродовж вагітності. 

Нагадаємо, днями до національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" звернулися батьки дитини, яка скаржилась на біль у животі. У ході вивчення причини болю спеціалісти побачили наявність у травному каналі цілої групи сторонніх тіл, у яких вдалось впізнати магнітний конструктор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.02.2024 17:03