Фото: Київська обласна дитяча лікарня

На Київщині лікарі врятували хлопчика, який проковтнув довжелезний патрон (фото)

Лікарі Київської обласної лікарні провели операцію хлопчику, який випадково проковтнув кулю. Врятований Богдан досі не може пояснити, як йому це вдалося зробити.

Про це йдеться у дописі в Facebook Київської обласної дитячої лікарні. За даними медиків хлопчик з Білогородки, гуляючи містом, де проходила лінія фронту у 2022 році, знайшов кулю і випадково її проковтнув.  

"Хлопця доставили до нас у лікарню перелякані батьки. Першочергово ми провели рентгенографію і визначили місцеперебування предмета, щоб уникнути ускладнень. На щастя втручанню ніщо не заважало, тому наша команда вилучила предмет", — йдеться у повідомленні лікарів.

Медики додали, що після визначення точного місця стороннього предмету його було успішно вилучено зі шлунково-кишкового тракту. 

"Відтепер куля стала частиною лікарняної колекції", — повідомили лікарі.

Медики витягли кулю зі кишківника хлопчика на Київщині

Фото: Київська обласна дитяча лікарня

Медики нагадали, що батькам варто проводити бесіди з дітьми, аби запобігти аналогічним випадкам. Лікарі попередили, якщо дитина випадково проковтнула сторонній предмет, то необхідно негайно звернутися по допомогу фахівців.

Нагадаємо, українські лікарі врятували чотирирічну дівчину, яка отримала важкі поранення під час мінометного обстрілу росіянами Херсона. Хірурги витягнули з її серця уламок російської міни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.02.2024 20:25