Фото: life.ko.net.ua

Єдиний номер для надання екстреної допомоги: куди тепер телефонувати українцям

Міністерство внутрішніх справ впровадить та забезпечить функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112. Відповідне доручення ініціював Кабінет міністрів України.

Таку заяву у Telegram зробив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Згідно з наявною інформацією, МВС має впровадити номер 112 та забезпечити його функціонування в системі екстреної допомоги населенню. МВС необхідно буде контролювати управління системою в режимі повсякденного функціонування, здійснення обробки геномної інформації людини та забезпечення функціонування електронного реєстру геномної інформації людини.

"Визначено інформаційно-комунікаційну систему 112 та електронний реєстр геномної інформації людини як функціональні підсистеми єдиної інформаційної системи МВС", — сказано в повідомленні.

Варто відзначити, що номер 112 має замінити екстрені комунікації за телефонними номерами 101, 102, 103, 104. 

"Він забезпечить онлайн-доступ до відповідних фактичних даних із результатами фіксації технічними засобами громадських місць та метаданих до них", — додав Мельничук.

Нагадаємо, у Краматорську Донецької області зазнала руйнувань місцева дамба. Внаслідок інциденту, який стався 4 квітня, затопило будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.04.2023 19:45