ЄС і США домовилися працювати над скасуванням мит

26 ЛИПНЯ 2018 08:55

США і ЄС дійшли згоди про початок роботи над скасуванням взаємних мит і торговельних бар'єрів. Про це заявив президент Дональд Трамп в середу після переговорів з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє Euro News.

«США і ЄС домовилися працювати разом, щоб досягти нульових тарифів, нульових торгових бар'єрів і нульових субсидій на промислові вироби», - заявив він.

Він також зазначив, що США і ЄС створять робочу групу з вирішення питань у торговельній сфері і оцінці існуючих тарифів. За словами Трампа, група буде працювати «на благо обох сторін».

«Ми починаємо переговори зараз, але не знаємо, до чого вони призведуть», - також зазначив глава Білого дому.

Трамп додав, що ЄС погодився збільшити імпорт з США зрідженого природного газу (СПГ) і сільськогосподарської продукції, зокрема соєвих бобів.

«Ми також будемо працювати над скороченням [торгових] бар'єрів і розширенням торгівлі в сферах надання послуг, хімічної, фармацевтичної і медичної продукції, а також [імпорту з США] соєвих бобів. І Євросоюз збирається почати майже відразу ж купувати великий обсяг соєвих бобів [у США]», - зазначив він.

Економіка, 26.07.2018 08:55