ЄС про НАБУ і САП: Їх сутички «не справляють хороше враження»

02 КВІТНЯ 2018 11:09

Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Петер Вагнер заявив, що представники Єврокомісії знають про конфлікт між антикорупційними органами в Україні, повідомляє TrueUA.

«Ми стежимо за повідомленнями ... Безумовно, це не справляє гарне враження, коли ті, хто повинен боротися з корупцією, більше борються між собою. Чи ні? Може, часом це тільки шум в пресі, про який ми не можемо судити, чи про який дізнаємося тільки через кілька днів», - зауважив Вагнер.

Нагадаємо, що 29 березня директор Антикорупційного бюро Артем Ситник визнав факт співпраці НАБУ із ГПУ у справі проти керівника САП Назара Холодницького, якого підозрюють у «зливанні» Труханову інформації про хід розслідування його справи.

30 березня Холодницького викликала на допит ГПУ, на який він не з’явився. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням щодо звільнення керівника САП. Сам Холодницький заявив, що до відставки готовий, а також прийде на допит у ГПУ 3 квітня. Зазначаємо, що в робочому кабінеті Холодницького було знайдено приховані засоби прослуховування.

Світ, 02.04.2018 11:09