ЄС прокоментував відкликання російських офіцерів із СЦКК

21 ГРУДНЯ 2017 13:31

Європейський Союз закликав Росію до дотримання Мінських угод та забезпечення відновлення роботи Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню на Донбасі, повідомляє TrueUA.

«Гуманітарна ситуація та ситуація у сфері безпеки на сході України різко погіршилася. Розташування збройних сил у безпосередній близькості до житлових районів та стрілянина у напрямку критичної інфраструктури демонструє повну неповагу до життя людей. Життєво важливими є більші обмеження та подальші зусилля, щоб захистити постачання води та енергетичну інфраструктуру», - зазначили в заяві ЄС.

Крім того, Євросоюз наголосив на тому, що відкликання РФ свого контингенту зі СЦКК має серйозні негативні наслідки для підтримання припинення вогню і стабілізації лінії контакту. «Ми сподіваємось, що обидві сторони вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб СЦКК зміг відновити свою критичну роль у вирішенні серйозних проблем із безпекою на місцях», - заявив речник ЄС.

Нагадаємо, що 18 грудня МЗС Росії повідомило про виведення своїх офіцерів СЦКК із Донбасу, а вже 20 грудня російські офіцери перетнули кордон та повернулись до РФ.

Політика, 21.12.2017 13:31