Європа згадує полеглих

11 ЛИСТОПАДА 2019 18:02

У багатьох країнах світу проходять акції пам'яті, приурочені до річниці завершення Першої світової війни.

У день, коли в 1918 було підписано Комп'єнське перемир'я, у Франції згадують полеглих в боях як в роки Великої війни, так і в ході бойових операцій в повоєнний час. За традицією в День перемир'я президент П'ятої республіки Еммануель Макрон поклав квіти до Могили невідомого солдата біля Тріумфальної арки в Парижі.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вшанував пам'ять полеглих під час церемонії у кенотафа в невеликому англійському місті Вулверхемптоні. Лідер консерваторів приїхав туди в рамках свого передвиборчого туру по Сполученого королівства. У неділю Джонсон покладав квіти до пам'ятника невідомому солдату в Лондоні - в цій церемонії брав участь і його головний політичний опонент, лідер лейбористів Джеремі Корбін.

День пам'яті традиційно відзначають у всіх країнах Британської співдружності. На церемонії в Канберрі генерал-губернатор Австралії Девід Харлі говорив про вдячність нині живих тим, хто, цитата, «не бажаючи війни, зі зброєю в руках став на захист свободи», повідомляє Euro News.

Світ, 11.11.2019 18:02