Євросоюз і ПРООН допоможуть Україні поставити економіку на «зелені» рейки

19 КВІТНЯ 2019 20:06

Євросоюз запускає нову регіональну кліматичну ініціативу для країн «Східного партнерства» - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України, щоб допомогти їм виконати свої зобов'язання в рамках Паризького угоди по клімату, а також ряду регіональних угод в цій галузі.

В ході презентації проекту EU4Climate в Україні представники громадянського суспільства і владних структур змогли обговорити заходи по скороченню викидів парникових газів, адаптації до зміни клімату, а також можливості вивчення європейського досвіду в цій сфері, повідомляє UN.

Проект EU4Climate, фінансований Євросоюзом, буде здійснюватися за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в протягом наступних трьох років - до 2022 року. Його загальний бюджет складе 8,8 мільйона доларів, на Україні - 1,1 мільйона доларів.

«Україна бере активну участь в боротьбі зі зміною клімату, вона стала однією з перших країн, які підписали Паризьку угоду по клімату, - сказав заступник міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо. - Уряд розробив національну політику в області зміни клімату, в результаті чого було прийнято Концепцію реалізації державної кліматичної політики до 2030 року, розроблена і представлена ​​стратегія розвитку з низьким рівнем викидів вуглецю до 2050 року, прийнято Енергетичну стратегію і інші заходи».

Економіка, 19.04.2019 20:06