Ілюстративне фото. Джерело: pixabay

З Києва до Бучі планують запустити трамвай: в ОВА назвали термін

В рамках програми комплексного відновлення Київщини через бойові дії планується запустити трамвайне сполучення з Києва до Бучі та Гостомеля. Термін реалізації проекту — до кінця 2027 року.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Зазначається, що одним з пунктів комплексного відновлення є запуск до 2027 року трамвайного сполучення "Київ — Буча — Гостомель — Блиставиця".

"Очікується, що це зменшить навантаження маршрутних таксі на автодорогу та сприятиме покращенню трафіку на цій ділянці шляху", — повідомила Шуляк.

Як зазначив директор Департаменту містобудування Київської ОВА Ярослав Янович, загалом програма комплексного відновлення території Київської області до 2027 року передбачає реалізацію цілого комплексу змін для повноцінного відновлення і покращення території області та населених пунктів Київщини, які постраждали внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, 20 грудня у Києві відновили рух Дегтярівським шляхопроводом для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями. Цей шляхопровід був побудований у 1963 році й з того часу його капітально не оновлювали. Останніми роками обʼєкт перебував в аварійному стані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.01.2024 13:59