Фото: Київська обласна прокуратура

Забезпечував окупантів житлом та їжею: мешканець Київщини проведе 10 років за ґратами

Мешканця Київської області, який забезпечував окупантів житлом, їжею та "освячував" їх техніку засудили до 10 років ув'язнення.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що мешканець села Андріївка Макарівської ОТГ співпрацював із загарбниками під час окупації села. Зокрема, він надав їм житло та забезпечував їжею. До того ж зрадник повідомляв ворогу про місце проживання забезпечених громадян. Надалі їх будинки грабували військові країни-агресора.

Крім того, засуджений представлявся монахом і здійснював освячення ворожої техніки та проводив обряди хрещення військових РФ.

"Російські військові, яким він допомагав, вщент розбили село Андріївку. Воно зазнало найбільших руйнувань під час військової агресії рф серед населених пунктів Макарівської ОТГ. Знищено понад 60% інфраструктури села", — наголосили в Офісі генпрокурора.

Наразі зрадника засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому заборонено обіймати посади в державних органах та органах місцевого самоврядування строком на 10 років.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України викрила в’язня-агента Федеральної служби безпеки України, який після виходу з тюрми мав допомагати російським диверсійно розвідувальним групам на Півночі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.04.2024 14:52