Фото: Офіс президента

Загострення ситуації на Близькому Сході: з'явилась реакція України

Україна з тривогою стежить за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті українського Міністерства.

В українському МЗС рішуче засудили ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання "Хезболла". Україна також закликала сторони протистояння до максимальної стриманості, аби запобігти переростанню конфлікту у масштабну регіональну війну.

"Особливе занепокоєння викликає зростання у Лівані кількості біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені останніми днями залишити свої домівки у зв’язку з триваючим військовим конфліктом. Критично важливим є уникнення жертв серед цивільного населення та недопущення порушень норм міжнародного гуманітарного права", — йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві також підкреслили, що необхідно якнайскоріше покласти край насильству в регіоні.

"Мирний та квітучий Ліван є запорукою стабільності усіх країн Близького Сходу", — додали в українському МЗС.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 16:22