Фото ілюстративне. Ізраїльська армія. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль заявив про ліквідацію ще одного командира "Хезболли"

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила про ліквідацію командира "Хезболли". Йдеться про Наубіля Каука, який загинув 28 вересня внаслідок авіаудару по Лівану.

Про це пише The Times of Israel.

"Минулої ночі винищувачі завдали ударів і вбили Каука в передмісті Дахіє в Бейруті", — йдеться у повідомленні.

За даними ЦАХАЛу, Каук був командиром підрозділу превентивної безпеки "Хезболли" та старшим членом центральної ради терористичної групи. Він вважався близьким до керівництва ліванської організації, "і брав безпосередню участь у просуванні терористичних атак проти Ізраїлю та громадян, у тому числі в останні дні".

Командир приєднався до "Хезболли" у 1980 роках і працював заступником голови, а потім головою південного Лівану у виконавчій раді, а також заступником голови виконавчої ради.

Варто зазначити, що 26 вересня ліквідували командира повітряних сил "Хезболли" Мухаммеда Хусейна Срура. Це відбулося внаслідок авіаудару по Бейруту (Ліван).

Нагадаємо, декілька днів тому посол Лівану у Великій Британії Рамі Мортада заявляв, що наземне вторгнення Ізраїлю до Лівану призведе до сценарію "судного дня", внаслідок якого розпочнеться повномасштабний регіональний конфлікт на декількох фронтах. Зокрема, це призведе до радикалізації нового покоління в Європі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.09.2024 13:10