Фото ілюстративне. Ізраїльська армія. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль ліквідував командира повітряних сил "Хезболли"

У четвер, 26 вересня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила про ліквідацію командира повітряних сил "Хезболли" Мухаммеда Хусейна Срура. Це відбулося внаслідок авіаудару по Бейруту (Ліван).

Про це повідомило видання The Times of Israel. Журналісти зазначили, що в результаті авіаційного удару по південному передмісті Бейрута вдень загинув один із лідерів "Хезболли", командир її повітряних сил Мухаммеда Хусейна Срура, відомий також як Абу Салех.

За словами військових ЦАХАЛа, Срур керував і командував численними та різноманітними повітряними атаками на Ізраїль, включаючи ударні дрони та крилаті ракети.

В останні роки командир повітряних сил очолював виробництво безпілотників "Хезболли" та створив об'єкти в Лівані для виробництва ударних дронів.

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що в результаті атаки ЦАХАЛу загинули двоє людей, при цьому не уточнивши імена жертв.

Нагадаємо, декілька днів тому посол Лівану у Великій Британії Рамі Мортада заявляв, що наземне вторгнення Ізраїлю до Лівану призведе до сценарію "судного дня", внаслідок якого розпочнеться повномасштабний регіональний конфлікт на декількох фронтах. Зокрема, це призведе до радикалізації нового покоління в Європі.

Він наголошував, що збройні сили його країни, які тренуються разом із британцями, не будуть "стояти осторонь" і спостерігати, якщо ізраїльські війська розпочнуть воювати або "здійснять потужну повітряну атаку".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.09.2024 23:12