Фото: соцмережі

Ізраїль оприлюднив деталі сьогоднішньої атаки по об'єктах "Хезболли" (відео)

Армія оборони Ізраїлю розкрила результати ударів по об'єктах "Хезболли", які вона реалізувала у четвер, 19 вересня. ЦАХАЛ, серед іншого, атакував кілька десятків пускових установок бойовиків у Лівані.

Про це повідомляє Telegram-канал ЦАХАЛу. Під атакою Ізраїлю опинились й інші об'єкти бойовиків.

"За вказівкою розвідки ЦАХАЛ завдав удару приблизно по 30 пускових установках "Хезболли" та об'єктів терористичної інфраструктури, де знаходилося близько 150 пускових стволів, готових випустити снаряди у бік ізраїльської території", — йдеться у заяві військового командування Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю зазначає, що у кількох районах на півдні Лівану були атаковані військові будівлі поряд зі складом боєприпасів організації. Також ЦАХАЛ атакував артилерією в районі А-Накура.

"Армія оборони Ізраїлю продовжуватиме знижувати потенціал і завдавати шкоди терористичній організації "Хезболла", — йдеться у повідомленні ЦАХАЛ.

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що ізраїльська спецслужба "Моссад" заклала незначну кількість вибухівки у п'ять тисяч пейджерів тайванського виробництва, які замовило ліванське угрупування "Хезболла". Зазначається, що це сталося за кілька місяців до вибухів у Лівані у вівторок, 17 вересня, коли було вбито дев'ятьох та поранено майже три тисячі людей, включно з бойовиками ліванського угрупування.

У середу, 18 вересня, у містах Лівану почалася друга хвиля вибухів. Зокрема, детонували не лише пейджери, а й різні засоби зв'язку та техніка — телефони, мобільні рації, ноутбуки тощо.

Раніше повідомлялось, що міністерство оборони США занепокоєне, що вибухи пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, можуть призвести до наземної війни. Бойові дії можуть спалахнути на півдні Лівану між Ізраїлем і "Хезболлою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 22:01