Наслідки обстрілу Бейрута. Джерело: Суспільне

Ізраїль уперше за рік обстріляв центр Бейрута (фото)

У понеділок, 30 вересня, зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Про це повідомила агенція AFP із посиланням на джерела в ліванських службах безпеки.

За їхніми даними, ізраїльський безпілотник атакував квартиру в багатоповерховому житловому будинку, що належить членам пов'язаного з "Хезболлою" сунітського угруповання "Аль-Джамаа Аль-Ісламія".

Вважається, що угрупування відіграло значну роль у конфлікті між Ізраїлем і рухом "Хезболла", яку США визнали терористичною організацією, тоді як Європейський Союз визнав такою лише її воєнізоване крило.

За даними джерела журналістів, унаслідок атаки загинуло щонайменше четверо людей, ще приблизно 16 постраждали.

Пізніше в організації "Народний фронт визволення Палестини" заявили, що внаслідок удару по Бейруту загинули троє її лідерів. За даними медійників, серед убитих — начальник служби безпеки Мохаммад Абдель-Ааль.

Армія оборони Ізраїлю поки що не коментувала ці повідомлення. Це перший удар, який завдали по центру Бейрута під час нинішньої ескалації конфлікту на Близькому Сході. Раніше ізраїльські військові атакували переважно південну околицю Бейрута, де розташовані об’єкти "Хезболли" й інші райони Лівану.

В ізраїльській армії (ЦАХАЛ) повідомили, що її бойова авіація завдала серії ударів по об’єктах "Хезболли" на сході та півдні Лівану. Серед уражених цілей були ракетні установки та склади зі зброєю.

Нагадаємо, що чиновники США, як і раніше, відмовляють Ізраїль від наземного вторгнення до Лівану, попереджаючи, що такий крок може мати неприємні наслідки, оскільки послабити позиції "Хезболли" всередині країни буде складніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.09.2024 13:22