Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Початок наземної операції Ізраїлю у Лівані: The Washington Post оприлюднив позицію США

Чиновники США, як і раніше, відмовляють Ізраїль від наземного вторгнення до Лівану, попереджаючи, що такий крок може мати неприємні наслідки, оскільки послабити позиції "Хезболли" всередині країни буде складніше. 

Про це повідомляє The Washington Post.

Як зазначає видання, Ізраїль знищив командно-контрольну структуру угруповання, багато в чому обмеживши здатність "Хезболли" реагувати, заявили два високопоставлені представники адміністрації.

Після вибухів пейджерів на початку цього місяця ізраїльські офіційні особи наголошували на тому, що вони хотіли б уникнути повномасштабної війни з "Хезболлою" і мали намір чинити військовий тиск на організацію, щоб змусити її піти на переговори з Ізраїлем.

Але ізраїльська кампанія таємних операцій у поєднанні з авіаударами, які по суті обезголовили керівництво "Хезболли", можливо, завдала нищівного удару, заявили нинішні та колишні представники розвідки США та Ізраїлю. "Хезболла" зараз є організацією, яка перебуває в кризі, нездатною довіряти своїм системам зв'язку і важко знайти заміну своїм лідерам, заявили вони. За словами американського чиновника, з липня Ізраїль знищив найвищу командну структуру "Хезболли", включаючи її елітні спецпідрозділи Radwan. Але незрозуміло, чи він готовий до переговорів.

Головною метою Білого дому протягом майже річної війни у ​​Газі було уникнути масштабнішого регіонального конфлікту. Але Ізраїль неодноразово ігнорував поради США уникати ескалації, і в кількох моментах за останні кілька тижнів чиновники Байдена заявляли, що не знають про великі ізраїльські операції, що проводяться в Лівані.

Варто зазначити, що 26 вересня ліквідували командира повітряних сил "Хезболли" Мухаммеда Хусейна Срура. Це відбулося внаслідок авіаудару по Бейруту.

Також армія оборони Ізраїлю офіційно оголосила про ліквідацію лідера "Хезболли" Хасана Насралли. Зазначається, що лідер "Хезболли" загинув 27 вересня під час авіаудару армії Ізраїлю по Бейруту.

Нагадаємо, декілька днів тому посол Лівану у Великій Британії Рамі Мортада заявляв, що наземне вторгнення Ізраїлю до Лівану призведе до сценарію "судного дня", внаслідок якого розпочнеться повномасштабний регіональний конфлікт на декількох фронтах. Зокрема, це призведе до радикалізації нового покоління в Європі.

Нещодавно армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію командира "Хезболли". Йдеться про Наубіля Каука, який загинув 28 вересня внаслідок авіаудару по Лівану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.09.2024 18:55