Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Затриману під час протестів у Грузії українку випустили із СІЗО

Українку Марину Чобанян випустили зі слідчого ізолятора у Грузії. Напередодні її затримали під час протестів у Батумі.

Про це заявила її мама Алла Чобанян у коментарі "Новости-Грузия". За її словами, жінка розмовляла телефоном у момент, коли її затримали грузинські поліцейські.

Алла Чобанян стверджує, що не розуміє, за що затримали її дочку. Вона розповіла, що у рюкзаку у Марини Чобанян був прапор України, який відібрали й досі не повернули.

Суд над дівчиною призначено на 7 серпня. Її звинувачують у дрібному хуліганстві та непокорі законній вимозі співробітника поліції.

Протести у Грузії через круїзний лайнер із російськими туристами

У Батумі 31 липня люди вийшли на протести через прибуття круїзного лайнера Astoria Grande. Це його вже друга спроба увійти в порт. Першого разу — 27 липня — йому не вдалось цього зробити також через протестувальників, які скандували "Російський корабель, йди на...", "Абхазія — це Грузія". У понеділок учасники акції зібрались знову, але їх почала затримувати поліція. 

Під час акції правоохоронці затримали 23 осіб, серед яких була Марина Чобанян. Її помістили до слідчого ізолятора, після чого дівчині стало зле. Після цього українку госпіталізували.

Нагадаємо, на затримання Марини Чобанян відреагували у Міністерстві закордонних справ України. Там заявили, що перевіряють інформацію з приводу ситуації, що склалася у Батумі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.08.2023 01:39