Фото: Повітряні сили

Заяви ЗМІ про "24 літаки" від партнерів: в ЗСУ вказали на важливу деталь

Заяви щодо бажання України отримати 24 винищувачі F-16 від союзників є досить чутливими, зокрема, для наших партнерів. Тому інформацію, яка з'явилась у ЗМІ, вимагає уточнення.

Таку заяву зробив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"В ЗМІ була опублікована інформація де вийшло так, що Україна нібито хоче отримати 24 винищувачі F-16. Зрозумійте, що не було жодних заяв і такі речі дуже негативно впливають, тому що інформація дуже чутлива і не люблять партнери, коли видається щось бажане за дійсне", — зазначив Ігнат.

Речник також заявив, що Україна визначилася, що у майбутньому буде певна кількість бригад, які сучасними багатоцільовими літаками зможуть забезпечити охорону нашої країни.

"Але. Зрозуміло, що нам не дадуть одразу бригаду чи декілька цих літаків. Мова буде йти про постачання певними підрозділами, як це йшлося й з іншими озброєннями. Навчання теж проходитиме поетапно. Тому спочатку мова може (тут особливо акцентував Ігнат) йти про дві ескадрильї, а одна ескадрилья - це 12 літаків (в сумі 24)", — каже речник Повітряних сил.

Юрій Ігнат звернув увагу, якщо говорити в комплексі про необхідний арсенал літаків, то йдеться далеко не про 24.

"Нам не 24 (літаки — ред.) потрібні, а щонайменше п'ять бригад повноцінних, а в кожній бригаді по три ескадрильї. Оце буде та кількість літаків, яка дійсно зможе забезпечити охорону повітряного простору (разом з ППО) для України", — додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що західні партнери повинні передати Україні 24 одиниці винищувачів. Літаки американського виробництва є пріоритетом для Збройних сил України.

Війна, 28.01.2023 16:26