Фото: Українська правда

Збитки у майже 34 млн грн: ДБР назвало кількість викритих злочинів на митниці з початку року

З початку поточного року працівники Державного бюро розслідувань вели слідство в 148 кримінальних провадженнях, які стосуються злочинів у митній сфері. Підозру від правоохоронців отримали 32 особи, а до суду скерували 25 обвинувальних актів щодо 26 осіб.

Про це повідомили у прес-службі відомства. Там вказують, що боротьба зі злочинами у митній сфері є тривалим і кропітким процесом.

Вказується, що сума встановлених збитків державі за закінченими кримінальними провадженнями у митній сфері становить майже 34 млн гривень. ДБР працює над тим, щоб ці збитки були відшкодовані. Також у межах кримінальних проваджень судами арештовано майна на суму в 620 тисяч гривень.

Злочини в митній сфері України 2023 рік
Фото: ДБР

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили на митному пості "Яворів" Львівської митниці схему тотальних поборів. Митники брали хабарі із невеликих підприємців, що ввозили до України товари широкого вжитку.

Раніше правоохоронці затримали очільницю Житомирської митниці, начальника відділу, а також митного брокера за фактом одержання хабаря. Керівництво митниці систематично брало гроші за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 12:48