Фото: Офіс генерального прокурора

Затримання керівництва Житомирської митниці на хабарі: деталі справи

Правоохоронці підтвердили, що затримали очільницю Житомирської митниці, начальника відділу, а також митного брокера за фактом одержання хабаря. Напередодні про це повідомили журналісти.

Як це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора, керівництво митниці вони систематично брало гроші за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України. За цим фактом вже порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК України.

Вказується, що затримані організували механізм митного оформлення імпортних товарів, пропонуючи надання незаконних послуг з приховування товару від митного контролю та підміни номенклатури. Ціни на такі послуги коливались від 200 грн до 400 доларів за одну декларацію залежно від виду послуги, номенклатури товару та країни його походження.

"У ході проведення досудового розслідування задокументовано декілька епізодів передачі затриманим грошових коштів.  Під час отримання 2 тисячі доларів та 50 тисяч грн правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України", — зазначили в ОГП.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, двоє правоохоронців із Жовкви Львівської області вимагали хабар від керівника благодійного фонду за начебто закриття кримінального провадження. ДБР затримало правоохоронців під час отримання всієї суми хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.03.2023 10:46