Зеленський доручив міністрам провести повну ревізію всіх укриттів країни

У п'ятницю, 2 червня, відбулося чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. На ньому, зокрема розглянули питання безпеки українців та стан справ на фронті.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, учасники засідання жорстко відреагували на загибель людей біля зачиненого бомбосховища в Києві 1 червня. 

"Доручив члену Cтавки, міністру Камишіну, провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва. Звіт — за десять днів. Іншому члену Ставки, міністру Клименку, — те саме по Україні", — написав Зеленський.

Окрім цього, на Ставці комплексно розглянули стан української протиповітряної оборони. Зокрема, обговорили потреби для відбиття загроз із землі, з моря та повітря, а також шляхи вдосконалення системи з урахуванням наявних ресурсів, надходжень від партнерів та власного виробництва.

Після цього учасники засідання обговорили стан справ на фронті України. Проте президент Зеленський не повідомив деталі. 

"Питання четверте. Всеохопна доповідь розвідки щодо країн, які допомагають РФ не просто обходити санкції, а й нарощувати виробництво ракет та дронів в умовах війни. Готуємо відповідні рішення", — додав президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Це прямий обов'язок місцевої влади.

Згодом Київрада ухвалила рішення, що споруди цивільного захисту будуть відчинені завжди. Жителі та гості міста зможуть потрапити до бомбосховищ не лише під час повітряної тривоги, а в будь-який час доби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 13:58