Фото: Офіс президента

Зеленський провів перемовини з прем’єром Нідерландів: визначили, коли почнуться навчання пілотів на F-16

Під час візиту до Туреччини президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Він напередодні подав у відставку, але продовжуватиме працювати, доки не буде сформовано новий уряд.

Про це повідомляє сайт Офісу президента України.

Володимир Зеленський подякував прем’єру за незмінність принципової позиції Нідерландів щодо російського вторгнення та за визнання Палатою представників Нідерландів Голодомору геноцидом українців.

"Обговорили оборонну співпрацю, зафіксували терміни початку навчальної місії для українських пілотів на F-16", — зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський і Марк Рютте скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО, а також приділили увагу підготовці до Глобального саміту миру та реалізації Української формули миру.

Рютте, за підсумками розмови, у соцмережах повідомив, про "нові кроки у відносинах між НАТО і Україною", про які має бути домовлено на саміті у Вільнюсі, а також розвиток подій на фронті.

Нагадаємо7 липня президент Володимир Зеленський прибув до Туреччини. Там він зустрівся із турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

Також 7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Словаччину. Там український гарант зустрівся з колегою Зузанною Чапутовою, прем'єром та головою парламенту. Лідери обговорили оборонну допомогу, підтримку вступу України до НАТО, "формулу миру" та двосторонню співпрацю.

Додамо, 6 липня президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Болгарії. Під час візиту Зеленський разом з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Також 6 липня Зеленський відвідав Чехію. Головними темами для обговорень у Празі стали: оборонна підтримка, європейська та євроатлантична інтеграція України, Вільнюський саміт НАТО, ситуація довкола ЗАЕС, реалізація Формули миру та відбудова України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.07.2023 16:26