Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

"Дуже важливі переговори": Зеленський повідомив деталі зустрічі з Ердоганом

У п'ятницю, 7 липня, президент Володимир Зеленський прибув до Туреччини. Там він зустрівся із турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомив гарант повідомив у Telegram.

"Туреччина. Зустріч з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Дуже важливі переговори. Безпека — і в нашому Чорноморському регіоні, і загалом в Європі. Вдячний за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Формула миру. Захист наших країн, наших людей та наших інтересів. Увага саміту у Вільнюсі, що готується", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Словаччину. Там, український гарант зустрівся з колегою Зузанною Чапутовою, прем'єром та головою парламенту. Лідери обговорили оборонну допомогу, підтримку вступу України до НАТО, "формулу миру" та двосторонню співпрацю.

Додамо, 6 липня президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Болгарії. Під час візиту Зеленський разом з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Також 6 липня Зеленський відвідав Чехію. Головними темами для обговорень у Празі стали: оборонна підтримка, європейська та євроатлантична інтеграція України, Вільнюський саміт НАТО, ситуація довкола ЗАЕС, реалізація Формули миру та відбудова України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.07.2023 22:42