Фото: Офіс президента

Зеленський вже у Туреччині: що очікує президент України від переговорів з Ердоганом

У п'ятницю, 7 липня, президент Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Туреччини. 

Про це український гарант повідомив у Telegram. За словами президента, у нього заплановані переговори із турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

"Завершуємо насичений день у Туреччині. Переговори з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Координація позицій по Формулі Миру, саміту НАТО, гарантіях безпеки та зерновій ініціативі. Відбудова України, оборонні контракти між нашими підприємствами", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Словаччину. Там, український гарант зустрівся з колегою Зузанною Чапутовою, прем'єром та головою парламенту. Лідери обговорили оборонну допомогу, підтримку вступу України до НАТО, "формулу миру" та двосторонню співпрацю.

Додамо, 6 липня президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Болгарії. Під час візиту Зеленський разом з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Також 6 липня Зеленський відвідав Чехію. Головними темами для обговорень у Празі стали: оборонна підтримка, європейська та євроатлантична інтеграція України, Вільнюський саміт НАТО, ситуація довкола ЗАЕС, реалізація Формули миру та відбудова України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.07.2023 20:25