Фото: Офіс президента України

Зеленський розповів про українську розробку проти російських КАБів

Україна розробляє власну вітчизняну зброю, яка допоможе знищувати російські керовані авіаційні бомби на додаток до використання систем протиповітряної оборони.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що на сьогодні Сили оборони проти російських літаків, які є носіями КАБів, застосовують лише системи протиповітряної оборони. Їхнє ефективне використання змусило окупантів здійснювати запуск авіабомб із більшої дистанції.

"На тій дистанції, на якій ми збивали їхні носії, вони зрозуміли, що не треба заходити так глибоко до нас. Тому вони зараз збільшили відстань. І ми повинні збільшувати системи протиповітряної оборони, які далекобійні. Підкреслю, що Росія цього дуже боїться", — сказав Володимир Зеленський.

Очільник держави наголосив, що ситуацію мають значно покращити F-16, які невдовзі отримають Повітряні сили ЗСУ. Водночас, за його словами, їхня кількість буде недостатньою для повного захисту від КАБів, тому нині Україна також розробляє власну зброю для протидії російській авіації.

"Інша зброя проти КАБів у нас розробляється. Вітчизняна. Не буду поки говорити яка", — зауважив він.

Нагадаємо, у березні російські окупанти використали нові авіаційні бомби під час обстрілу Мирнограда на Донеччині. Військові експерти вважають, що це покращені версії керованих авіаційних бомб

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
 
Війна, 07.04.2024 00:10