Фото: Офіс президента

Зеленський у Лондоні зустрівся з прем'єром Британії та генсеком НАТО: які важливі теми обговорили

У четвер, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Лондона. Там він зустрівся із прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Марком Рютте. 

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telegram.

"Зустрівся з премʼєр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і генеральним секретарем НАТО Марком Рютте", — зазначив він.

Ключові теми переговорів — євроатлантична інтеграція та військове посилення України. За словами президента, саме це створить найкращі умови для відновлення справедливого миру. 

Зеленський детально розповів про щоденні повітряні атаки з боку РФ проти цивільних людей та об'єктів, енергомережі й про нещодавні удари по інфраструктурі Чорноморської зернової ініціативи. 

Під час зустрічі сторони обговорили якомога швидше виконання рішень Вашингтонського саміту НАТО й узгодили свої наступні кроки. Зокрема щодо посилення України новими системами ППО, зміцнення авіаційних спроможностей, а також інвестиції союзників в українське виробництво снарядів, дронів та далекобійних засобів.

Також Зеленський провів двосторонню зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії. Президент представив Кіру Стармеру деталі плану перемоги — насамперед усе, що стосується військового посилення України. Лідери домовилися опрацювати План разом із союзниками.

"План перемоги покликаний створити правильні умови, щоб завершити війну у справедливий спосіб. Це місток до другого Саміту миру. Україна може вести переговори лише із сильної позиції", — заявив гарант.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповідав, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.10.2024 15:25