Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, коли остаточно буде готовий документ щодо умов для справедливого завершення війни

Українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа".

"З липня ми працюємо над пунктами "Формули миру". Й до листопада буде готовий документ, в якому викладемо докладні умови справедливого закінчення війни. Також ми готуємо другий саміт миру", - розповів Зеленський.

За його словами, зараз постає запитання, як змусити Росію встановити мир з Україною та як змусити відповідальних за війну людей виконувати умови "Формули миру".

"Для цього ми розробили план заходів, здатних виправити ситуацію до майбутнього саміту миру. Цей план позбавить Росію можливості погрожувати Європі. Цей план уже представили у США, тепер ми ділимося цим планом з усіма нашими партнерами для досягнення цілей", — наголосив український президент.

Декілька днів тому Зеленський заявляв, що план перемоги України має бути зрозумілим для кожного в країні. Тож спочатку відбудеться остаточне узгодження всіх його пунктів зі союзниками, а після цього його розкриють українцям.

Нагадаємо, 3 жовтня речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив, що презентований українським президентом Володимиром Зеленським план перемоги містить низку продуктивних кроків. США планують контактувати з українською стороною з цього приводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 18:30