Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, коли план перемоги стане публічним для українців

План перемоги України має бути зрозумілим для кожного в країні. Тож спочатку відбудеться остаточне узгодження всіх його пунктів зі союзниками, а після цього його розкриють українцям.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення. За його словами, необхідно зрозуміти позиції всіх партнерів України та посилити план перемоги. Після цього він стане публічним для всіх.

"Важливо, що перспектива загалом має бути зрозумілою для кожного в нашій країні. Ми пропонуємо нашим партнерам визначитися, як вони бачать завершення цієї війни, місце України саме в глобальній архітектурі безпеки, а також — зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення", — розповів президент.

Він також заявив, що наразі очікує звіт від української команди у Вашингтоні, яка працює там над деталями плану перемоги.

"Я очікую також звіту головкома Сирського щодо роботи на його рівні з партнерами. Відбулася сьогодні тривала доповідь щодо фронту — наших дій, наших потреб. Особливо важкими залишаються донецькі напрямки, і ми намагатимемося переконати партнерів у "Рамштайні", що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців", — додав український президент.

Він зауважив, що належне постачання для фронту, достатнє комплектування наших бригад технікою та далекобійність для наших сил — це те, що точно стане найкращим заспокійливим для Росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру.

"Сьогодні відбулася доповідь Олександра Камишіна, також міністра Германа Сметаніна. Виробництво зброї в Україні: снаряди, артилерія, техніка. Не лише про те, чого вже досягнуто, не лише про те, що ми вже виробляємо, але й про пропозиції партнерам інвестувати в наше українське виробництво дронів передусім і РЕБ. Це теж частина нашого пакета для "Рамштайну", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вчора Зеленський зазначав, що в неділю виповнилося два місяці з того часу, як Збройні сили України розпочали військову операцію у Курській області Росії. Це стало важливим етапом російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 21:51