Метью Міллер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Там є низка продуктивних кроків": у Держдепі США оцінили план перемоги України

Презентований українським президентом Володимиром Зеленським план перемоги містить низку продуктивних кроків. Сполучені Штати Америки планують контактувати з українською стороною з цього приводу.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу. Він наголосив, що Україна ще не деталізувала цей план перемоги публічно, тому й він не буде цього робити. Але, за його словами, США взяли цей план до уваги.

"Ми переглянули його, побачили в ньому низку продуктивних кроків. Ми будемо з ними спілкуватися з цього приводу", — сказав Міллер.

Він додав, що "план перемоги" стосується не тільки дій, які зробить Україна, але й кроків, які могли би вжити інші країни світу.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомляло, що адміністрація Байдена занепокоєна тим, що український "план перемоги" не має всеосяжної стратегії. Однак згодом з’ясувалося, що такою була лише версія журналістів.

Водночас речник президента України Сергій Никифоров запевнив, що під час візиту української делегації у США американська сторона виявила "величезну зацікавленість до плану перемоги".

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що українське суспільство отримає для ознайомлення план перемоги, який ініціював президент Володимир Зеленський. Однак це відбудеться не в повному обсязі, низка пунктів документа є наразі закритою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 09:35