Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

Українцям представлять план перемоги, але деякі його пункти залишаться закритими, — Єрмак

Українське суспільство отримає для ознайомлення план перемоги, який ініціював президент Володимир Зеленський. Однак це відбудеться не в повному обсязі, низка пунктів документа є наразі закритою.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, як і обіцяла влада, план перемоги після презентації західним партнерам презентуватимуть українцям, але певні положення документа залишаться у секреті.

Він зазначив, що деякі етапи плану перемоги мають "чутливий характер", тому варто певні деталі поки що тримати в таємниці з метою не розкриття інформації російським загарбникам.

"Усе, що стає публічним, чують не тільки в нас у країні, це чує і ворог. І тому, безумовно, деякі деталі цього плану є закритими. Але ви знаєте, важливо реалізацію цього плану побачити на ворожій території", — наголосив Єрмак.

Також він висловив упевненість, що громадяни України зрозуміють необхідність приховування певних аспектів плану перемоги, оскільки український народ "дуже розумний і часто краще за політиків усвідомлює ситуацію".

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що в межах візиту до США на зустрічах із Джо Байденом і кандидатами в президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом представив власний план перемоги України, який тісно пов'язаний з американською військовою допомогою. За словами українського президента, цей план вміщує низку рішень уже до кінця 2024 року.

Також Зеленський пояснював, що презентація плану допоможе Україні зрозуміти, чи союзники готові підтримати її у досягненні перемоги.

Нагадаємо, прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що план перемоги України у США прийняли конструктивно та з величезною зацікавленістю. Союзники оприлюднять своє рішення щодо нього вже 12 жовтня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.09.2024 08:36