Фото: Офіс президента України

Зеленський підсумував візит до США та поділився очікуваннями щодо плану перемоги

Під час вечірнього відеозвернення 28 вересня президент Володимир Зеленський поділився подробицями візиту до США, де глава держави представив план перемоги у війні з Російською Федерацією. Ключові рішення щодо нього повинні бути прийняті у жовтні цього року.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

"Повертаємось додому зі Сполучених Штатів. Багато завдань за цей візит реалізували. Дякую президенту Байдену за найбільший за весь час пакет підтримки — майже 8 мільярдів доларів. Це зброя для фронту, і ППО для наших міст, і розширення тренувальної місії F-16", — сказав президент.

Зеленський повідомив, що представив лідерам США план перемоги, а також досяг домовленостей, що вже незабаром у Німеччині у форматі "Рамштайну" будуть обговорені спільні з союзниками кроки, адже "жовтень — час рішень".

"Маємо зараз важливе продовження комплексу безпекових угод — тепер декларація G7+ щодо відбудови. Чіткий сигнал, що разом із союзниками відновимо нормальне життя після війни. Більш ніж 30 країн вже з Україною у цьому. Будуть і двосторонні домовленості — будемо збільшувати кількість країн. Дякую Сполученим Штатам і президенту Байдену за це лідерство", — сказав Зеленський.

Лідер України також висловив подяку Конгресу Сполучених Штатів за незмінну двопартійну підтримку і бажання допомогти здобути перемогу. Сенатори, члени Палати представників – всі, хто бачить, як багато можемо зробити разом. 

"Ми отримали повну підтримку стратегії наближення миру — миру завдяки силі", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський презентував план перемоги у Сполучених Штатах Америки. Тепер на рівні команди українська сторона буде працювати над наповненням кожного кроку.

Раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена ретельно вивчає план перемоги України.

Варто зазначити, що Швейцарія підтримала мирну ініціативу Китаю та Бразилії щодо України. І це попри те, що там немає посилання на Статут ООН і не згадується територіальна цілісність України.

Нещодавно прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що план перемоги України в Сполучених Штатах прийняли конструктивно та з величезною зацікавленістю. Союзники оприлюднять своє рішення щодо нього вже 12 жовтня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 28.09.2024 22:41