Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Ми пояснили кожен пункт": Зеленський розповів про представлення плану перемоги в США

Президент України Володимир Зеленський розповів, як презентував у Сполучених Штатах Америки план перемоги. Тепер на рівні команди українська сторона буде працювати над наповненням кожного кроку.

Про це Володимир Зеленський заявив під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили. Тепер на рівні наших команд ми будемо працювати, щоби наповнити кожен крок, кожне наше рішення. Сильні позиції для України — це швидший мир. Усе ключове для України — на столі у партнерів, усе розглядається", — зазначив він.

За його словами, план містить далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів, щодо всіх тем встигли попрацювати.

"Готуємося до зустрічі в Німеччині в межах "Рамштайну" — це формат, де разом із партнерами ми будемо йти за змістом пунктів плану перемоги. Дякую президенту Байдену за запрошення", — додав український президент.

Він також повідомив, що представив план перемоги обидвом кандидатам у президенти — Камалі Гарріс і Дональду Трампу: "Для України важливо, щоб Америка розуміла Україну безпосередньо. Саме так і є".

Також Зеленський  додав, що Україна має нові домовленості щодо реконструкції G7, куди можуть приєднатися більш ніж 30 країн і Євросоюз.

"Це аналог нашого формату щодо безпеки: була безпекова декларація "сімки", і на її основі ми зробили безпекові угоди — уже 26, — які посилюють нас, поки ми ще не в НАТО. І тепер будуть двосторонні документи з країнами щодо реконструкції, щодо чітких кроків кожної країни. Проте найголовніше — фронт. Ми зробили все залежне від нас, від України, щоб максимально посилитись", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський запросив кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відвідати Україну. Американський політик відповів, що "обов'язково приїде".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 22:44