Володимир Зеленський і Дональд Трамп. Джерело: Офіс президента України

Зеленський представив Трампу план перемоги та заявив про можливість зупинити Путіна до листопада

У п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський зустрівся зі 45 президентом США Дональдом Трампом. Зеленський додав, що Україна може зупинити російського диктатора Володимира Путіна до листопада. Українські захисники намагатимуться зробити це на полі бою.

Про зустріч Зеленського та Трампа повідомив Офіс президента України.

"Я думаю, ми маємо спільний погляд на те, що війну в Україні необхідно зупинити. Путін не може перемогти. Перемогти мають українці. І я хочу обговорити з вами деталі нашого плану, плану перемоги", — сказав український президент перед початком зустрічі.

Володимир Зеленський зазначив, що треба натиснути на російського диктатора та примусити його до миру, та представив Дональду Трампу план перемоги.

Президент України також розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області та її завдання, українські інновації в боротьбі проти російського терору, а також про непропорційно високі втрати російської армії.

Під час зустрічі детально обговорили загальну ситуацію в Україні, наслідки війни для українців та економіки. Окремий фокус розмови — постійні обстріли міст і цивільної інфраструктури з боку Росії та роль американських систем Patriot у захисті життів людей.

Зеленський також наголосив на тому, що потрібно перекрити будь-які можливості для держави-агресорки отримувати гроші на війну від продажу нафти та газу, а також усі канали постачання західних компонентів для російських ракет.

"Ми розуміємо, що до листопада ми можемо зупинити Путіна. Ми маємо це зробити, ми спробуємо — на полі бою з нашими героїчними воїнами, але ми розуміємо, що після листопада нам доведеться вирішувати", — зазначив український президент.

За його словами, Україна розраховує, що сила США залишиться потужною. Дональд Трамп назвав сьогоднішню зустріч хорошим знаком.

"Президент України пройшов через пекло, і його країна пройшла через таке пекло, через яке пройшло небагато країн — таке не траплялося ніде. Ніхто ніколи не бачив нічого подібного. Це жахлива ситуація", — наголосив він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський запросив кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відвідати Україну. Американський політик відповів, що "обов'язково приїде".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 20:58