Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський запросив Трампа в Україну: як відреагував кандидат у президенти США

У п’ятницю, 27 вересня, президент України Володимир Зеленський запросив кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відвідати Україну. Американський політик відповів, що "обов'язково приїде".

Кандидата у президенти США Дональда Трампа цитує видання The Guardian.

Журналісти зазначили, що під час прес-конференції за результатами зустрічі Зеленський запропонував Трампу відвідати України.

"Обов'язково. Це прекрасна країна", — відповів йому Трамп.

Однак Трамп не уточнив, коли саме може відбутись такий візит. До речі, під час своєї каденції на посаді президента США з 20 січня 2017 року до 20 січня 2021 року Трамп так і не відвідав Україну.

Як відомо, сьогодні, 27 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом у Нью-Йорку. Попри те, що раніше повідомлялося про те, що зустріч скасовано — вона все ж відбулася.

На ній Зеленський мав представити Трампу план перемоги, який до цього вже показував президенту США Джо Байдену та кандидатці у президенти США від демократів Камалі Гарріс.

Нагадаємо, що під час прес-конференції Трамп також заявив, що в контексті війни Росії проти України він хоче "справедливої угоди для всіх". При цьому він утримався від конкретики щодо того, яку угоду між Росією й Україною вважає справедливою. Він також додав, що "багато чому навчився" на зустрічі із Зеленським.

Своєю чергою, український президент зазначив, що необхідно зробити все, щоби натиснути на кремлівського диктатора Володимира Путіна та зупинити війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 20:18