Володимир Зеленський і Дональд Трамп. Джерело: соцмережі

Зеленський зустрівся з Трампом: перші заяви під час переговорів (відео)

У п’ятницю, 27 вересня, президент Володимир Зеленський і кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп зустрілися у Нью-Йорку в Trump Tower.

Під час виходу до преси Зеленський подякував Трампу за зустріч, згадавши, що з часу останньої їхньої особистої зустрічі минуло п'ять років.

"Я думаю, що в нас є спільний погляд на те, що війну в Україні необхідно зупинити, й Путін не може перемогти. Україна повинна перемогти. І я хочу обговорити з вами деталі плану перемоги", — сказав президент України.

Зеленський додав, що тільки американці вирішують, хто стане наступним президентом США, але вже зараз важливо обговорити спільні кроки після листопада, коли пройдуть вибори.

"Тому я вирішив зустрітися з обидвома кандидатами", — пояснив український президент.

Своєю чергою, Трамп сказав, що намагатиметься працювати з "обидвома сторонами", аби врегулювати конфлікт.

"Ця країна проходить крізь пекло... Я ніколи не бачив нічого подібного на цю жахливу ситуації", — зазначив він.

Також Трамп запевнив, що в нього хороші стосунки із Зеленським. При цьому він додав, що має також хороші стосунки з Путіним.

"Сподіваюся, що в нас із вами стосунки кращі", — відреагував на це Зеленський.

Напередодні в команді Трампа стверджували, що він не зустрінеться із Зеленським під час його візиту до Штатів. Однак сам кандидат у президенти США повідомив, що все ж зустрінеться в п'ятницю з президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.

"Президент Зеленський попросив зустрітися зі мною, і я зустрінуся з ним завтра у Trump Tower. Це ганьба, що відбувається в Україні. Стільки смертей, стільки руйнувань, це жахливо", — зауважив Трамп.

Видання "Голос Америки" написало, що український лідер продовжив свій візит до США ще на добу.

Нагадаємо, що раніше Дональд Трамп ухилився від відповіді, чи підтримує територіальні поступки з боку України, лише наголосив, що потрібно досягнути миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 17:47