Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Заспокойтеся, нам потрібен мир": нова заява Трампа перед зустріччю із Зеленським

Республіканський кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підтвердив зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. При цьому він ухилився від відповіді, чи підтримує територіальні поступки з боку України, лише наголосив, що потрібно досягнути миру.

Про це повідомило видання The Guardian. Журналісти запитали кандидата від Республіканської партії, чи повинна Україна віддати територію Росії для завершення війни, на що Трамп відповів: "Побачимо, що відбуватиметься. Трохи заспокоймося".

При цьому Трамп наголосив, що потрібно досягнути миру в Україні та зупинити смерті та руйнування.

"Нам потрібен мир. Ми повинні зупинити смерть і руйнування. Вам не здається?" — заявив республіканець.

Напарник Трампа, кандидат на посаду віце-президента США Джей Ді Венс, раніше припускав, що Росія може зберегти окуповані нею українські землі. Він не виключав створення демілітаризованої зони з укріпленою лінією фронту, щоби запобігти новому російському вторгненню.

Раніше Дональд Трамп неодноразово критикував адміністрацію Джо Байдена за збільшення допомоги України. Він заявляв, що військова допомога повинна надаватися в кредит, а не у вигляді "подарунка". Він також стверджував, що нібито зможе швидко завершити війну, проте не розкривав свій мирний план.

Президент України Володимир Зеленський, який зараз перебуває з візитом у США, заявляв, що хоче представити Трампу план перемоги України. Зустріч політиків перебувала під питанням. Сьогодні Трамп повідомив, що зустріч все ж відбудеться.

Нагадаємо, що вчора Дональд Трамп розкритикував президента України Володимира Зеленського через те, що він відмовляється домовлятися із країною-агресоркою Росією про мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 16:07