Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Він упустив можливість": Трамп розкритикував Зеленського за небажання домовлятися з Росією про мир

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував президента України Володимира Зеленського через те, що він відмовляється домовлятися із країною-агресоркою Росією про мир.

Про це повідомила британська газета Financial Times.

Зазначається, що чергову скандальну заяву Трамп зробив під час виступу у Північній Кароліні, напередодні зустрічі Зеленського з чинним президентом США Джо Байденом і віце-президенткою Камалою Гарріс.

"Ми продовжуємо виділяти мільярди доларів людині, яка відмовляється укласти мирну угоду — Зеленському. Він упустив можливість зробити це, і ситуація стала набагато гіршою. У вас є країна, яку знищили", — заявив Трамп.

За даними видання, таку різку заяву Трамп міг зробити через те, що був розлючений словами українського лідера, у яких він поставив під сумнів здатність республіканця швидко укласти угоду з Росією.

"Президент України перебуває в нашій країні. Він робить брудні маленькі випади в бік вашого улюбленого президента — мене", — наголосив Трамп.

До того ж критика лідера у президенти США не оминула і його головну опонентку Камалу Гарріс та чинного президента Байдена. Так, Трамп наголосив, що вони, втягнули Америку у війну в Україні своїм рішенням.

"України немає. Це вже не Україна. Ви ніколи не зможете замінити ці міста і селища, і ви ніколи не зможете замінити мертвих людей, стільки мертвих людей. Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою за те, що ми маємо зараз", — сказав Трамп.

Нагадаємо, раніше кандидату у президенти США Дональду Трампу повідомили про "загрози з боку Ірану вбити його". Інформація про небезпеку життю політика надійшла увечері 24 вересня від представників його передвиборчого штабу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 11:59